Баштанна продукція

Цими днями у продажу з’явилася баштанна продукція, вирощена на відкритому ґрунті – тепличні плоди вже відходять. У будь-якому разі нітратами накачують передусім кавуни у теплицях, а на полях їх обробляють не так сильно. Рівень нітратів у кавунах не має перевищувати 60 міліграмів на кілограм, зазначають фахівці. Звичайно, неозброєним оком це не визначиш. Продавець повинен мати дозвіл на торгівлю, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи, посвідчення якості товару, сертифікат на партію фруктів. Ще одне – подивіться, яка купа кавунів продається із зеленим хвостиком – це незрілі плоди, у них багато хімікатів.

Вони аж ніяк не дозрівають, а просто зав’ялюються на сонці. Якщо у кавуна завдяки нітратам збільшується вага та об’єм, у людини зростає ризик недуг. Алергічні реакції, хронічна інтоксикація, поганий сон – це лише частина наслідків, до яких призводить потрапляння до організму нітратів. Не купуйте баштанну продукцію «з-під прилавку», не соромтесь запитати у продавців документи. Адже отруєння краще попередити, ніж лікувати.

Кількість переглядів: 1