Нове шкільне харчування

Цього року у Кiровоградськiй області у 48 школах реалізують проєкт “Сучасна шкiльна їдальня”. У його рамках передбачається оновлення обладнання, ремонт харчоблокiв i змiна меню тощо.

Важлива складова реалiзацiї проєкту – змiна пiдходiв до органiзацiї харчування. Йдеться про приготування страв за новими рецептами, розробка дабл-меню (дiтям пропонуватимуть двi-три страви на вибiр) i мультипрофiльне харчування за принципом “шведського столу”.

Серед шкіл області, де реалізується проект, два опорних заклади з районного центру – Олександрівська ЗОШ №1 КЗ “Олександрівське НВО 1″ та Олександрівський НВК КЗ”Олександрівське НВО №2”.

У цих закладах реалізується національна стратегія безпечного і здорового харчування “Нове шкільне харчування”, яке розробив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

До початку нового навчального року у шкільні їдальні цих навчальних закладів буде встановлено нове технологічне обладнання  – жарова та пекарська шафи, електрична сковорода, харчовий котел, пароконвектонат, марніти перших та других страв, охолоджувальний прилавок, картоплечистка та інше.

На даний час у цих двох школах проводяться ремонтні роботи по облаштуванню шкільних їдалень, на які виділено майже 400 тис. грн. з районного бюджету.

Реалізація цього проекту у наших школах дасть змогу запровадити нову, сучасну систему харчування для всіх учнів.

Кількість переглядів: 51