Нові підходи в організації харчування дітей

Не так давно Олександрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 КЗ “Олександрівське НВО №1”, стала опорною, та за цей період тут багато чого змінилось.

Якщо до 2016 року до послуг вчителів та учнів було лише два мультимедійних проєктори та дві інтерактивні дошки, компʼютерний клас, то сьогодні таке обладнання встановлено практично в кожному навчальному кабінеті.

В закладі з 2016 року облаштовано ще один компʼютерний клас, придбано 7 інтерактивних комплексів, 5 мультимедійних проєкторів. До послуг педагогів та учнів 31 ноутбук, 16 планшетів.

Нещодавно в опорній школі обладнано ресурсну кімнату та кімнату ЛФК для занять з дітьми з особливими освітніми потребами. В школі діє інтерактивний тир.

Значна увага приділяється створенню комфортних умов для навчання. Зокрема, оновлено та осучаснено освітнє середовище та, загалом, дизайн  приміщень. Для забезпечення належного теплового режиму, крім газової, введено в дію твердопаливну котельню, завершуються роботи по утепленню приміщення школи та капітальному ремонту покрівлі.

Протягом місяця тут планується облаштувати шкільне подвірʼя: встановити нову огорожу, заасфальтувати територію, облаштувати зупинку для шкільного автобуса. До речі, до трьох діючих, тут додався ще один автобус, який здійснює підвезення дітей та педагогів з віддалених районів смт Олександрівки і шести сіл району.

На сьогодні суттєво змінилось облаштування шкільної їдальні. Повністю замінено технологічне обладнання на сучасне, закуплено посуд, меблі, три холодильники.

Голова Олександрівської районної державної адміністрації Андрій Лапа зацікавився запровадженням нового підходу до організації харчування дітей, яке запроваджено у закладі у новому навчальному році та разом із заступником голови районної державної адміністрації Анатолієм Каражбеєм та завідувачем сектору освіти Сергієм Тимком відвідали заклад.

Користуючись нагодою в переддень Дня фізичної культури та спорту, голова районної державної адміністрації вручив учням закладу набір мʼячів.

Директор Олександрівської ЗШ ІІІ ступенів №1 Людмила Литвин розповіла про те, що заклад долучається до національної стратегії безпечного і здорового харчування “Нове шкільне харчування”, котре розробив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Проєкт “Нове шкільне харчування” має на меті змінити харчування в Олександрівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 “Олександрівське НВО №1”, зробити його сучасним, апетитним, різноманітним і таким, щоб школярі відчували від їжі не лише ситість, а й насолоду.

З 1 вересня 2020 року в освітньому закладі запроваджене трепл-меню (triple menu), що включає в себе вибір харчування з трьох меню, які складено на основі страв, які вже практикувалися у їдальні та “Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах” Євгена Клопотенка за редакцією 2020 року. Під час складання трепл-меню (triple menu) за основу було взято методику “Вісім кроків для впровадження нового шкільного меню”.

Враховуючи можливість організації освітнього процесу в умовах пандемії, по бажанню дітей чи батьків, можна замовити через он-лайн харчування із запропонованих трьох видів меню. Кожне запропоноване меню є достатнім, якісним, безпечним на основі збалансованого харчування. Для цього розроблено на шкільному сайті відповідну електронну базу з доступом для кожного здобувача освіти, який буде харчуватися і школі.

Зроблена характеристика закладу дає підставу говорить про те, що Олександрівську ЗШ І-ІІІ ступенів №1, як опорний заклад КЗ “Олександрівське НВО №1”, можна назвати сучасним закладом освіти.

Кількість переглядів: 25