Сучасна харчова промисловість – запорука продовольчої стабільності та підвищення рівня життя українців

У рамках реалізації Державної програми активізації економіки України на 2013-2014 роки та проекту „Купуй кіровоградське” за участі керівників органів влади та органів місцевого самоврядування відбулося засідання „круглого столу” на тему „Сучасна харчова промисловість – запорука продовольчої стабільності та підвищення рівня життя  українців”.  У засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Валерій Авксентьєв, його перший заступник Ольга Борота, заступник голови районної ради Олександр Невмержицький, сільські та селищні голови. Відкриваючи засідання „круглого столу”, Валерій Авксентьєв підкреслив, що  нарощування потенціалу  харчової промисловості  нашого регіону –  одне з першочергових завдань. Бо за цим стоїть продовольча безпека  населення.  Тому  виробництво продуктів харчування та   нарощування   потужностей  переробної галузі  сьогодні  стоїть на порядку денному. І тут дуже важливо забезпечити прозорий ринок закупівлі  вирощеного  на селянських подвір’ях безпосередньо переробними підприємствами без посередників. Все це є ключовими завданнями політики Президента України в агропромисловій галузі.

Також на  засіданні „круглого столу” обговорено  складові  цього питання в нашому районі  за участі   заступника виконавчого директора  по заготівлі  сировини ТДВ ”М’ясокомбінат ”Ятрань” Михайла Бурлаки.  У ході обговорення досягнуто  конкретних домовленостей  з керівниками органів місцевого самоврядування щодо організації  збуту вирощеної худоби у селах, аби  селяни без особливих проблем  могли реалізувати  вирощене власними руками  і мали від цього прибуток.  А переробне підприємство у свою чергу  завдяки  забезпеченістю сировиною нарощувало  потенціал  харчової промисловості області.   

Кількість переглядів: 66